Wasmachines – informatie

Uitleg specificaties, wasmachines

Zoveel merken zo veel types zo veel keuzes

Een wasmachine (of wasautomaat) is onmisbaar in ieder huishouden. Welke wasmachine met welke functies en mogelijkheden het beste bij u past, hangt van uw thuis situatie en natuurlijk uw voorkeur voor bepaalde programma’s en extra opties. In onze Witgoed Outlet vind u, uw nieuwe wasmachine goedkoop.

Hoe meer “plusjes” achter de “A” in het energielabel hoe beter. Overigens zijn moderne wasmachines ook al heel wat zuiniger dan je oude wasmachine. Vergeleken met de wasmachines van ca. 15 jaar geleden, gebruiken tegenwoordige digitaal gestuurde wasmachines minder dan de helft aan stroom en water.

Eco Bubble mixt wasmiddel met zuurstofrijk water. Dat maakt het wasmiddel nog actiever waardoor het dieper doordringt in de kleding. Het zorgt voor extra waskracht, of je nou wast op hoge of lage temperatuur. Bovendien maakt Eco Bubble het schuim aan voordat de wascyclus begint. Zo worden de vlekken vanaf het begin al hard aangepakt.

Bel je klusjesman maar af, want deze wasmachine vertelt je wat het probleem is. Samsung Smart Check detecteert storingen bovendien al voordat ze optreden. Scan de melding met je smartphone en je krijgt meteen de oplossing op een presenteerblaadje. Je hebt dus geen handleiding meer nodig.

De gestroomlijnde vormgeving van de Diamond Drum-trommel zorgt voor krachtige, maar behoedzame wasresultaten. De Diamond drum-trommel is met zijn unieke vormgeving voorzien van reliëfdruk en verplaatst de kleding behoedzaam in de trommel, terwijl de kleinere watergaten voorkomen dat kleding blijft haken en beschadigt. Zorg dat uw kleding behoedzaam en grondig worden gewassen.

Maak de trommel net zo gemakkelijk schoon als uw kleding door de knop naar de stand Eco Drum Clean te draaien. De milieuvriendelijke reinigingscyclus verwijdert wasmiddelresten en vuilophoping—zonder gebruik van milieuonvriendelijke chemicaliën. Weet u niet wanneer u de trommel moet reinigen? Na elke 40 wasprogramma’s gaat een alarm af om u te helpen herinneren.

Fuzzy Logic is een vrij breed begrip en bestaat eigenlijk al tientallen jaren in wasmachines. Fuzzy Logic zorgt ervoor dat de wasmachine eerst ‘kijkt’ naar de belading van de trommel en de vuilgraad, en hierop haar waterverbruik aanpast. Het Fuzzy Logic systeem wordt tegenwoodig vaker gebruikt in diverse apparaten en is oorspronkelijk een oude wiskundige formule.

Het 6-Motion systeem zorgt er bij wasmachines voor dat er betere wasprestaties worden geleverd en dat het wasgoed grondiger gewassen wordt. Het wasproces wordt volledig afgestemd op het type wasgoed wat zich in de trommel bevind.

Vaak worden er 2 termen gebruikt voor dezelfde functionaliteit, want een waterstop is hetzelfde als een aquastop. De werking van een aquastop is simpel, namelijk de wasmachine op slot zetten als er waterverlies optreedt. Bij een storing kan het zijn dat de wasmachine water verliest en zonder aquastop kunnen er vele liters water uit de wasmachine komen.

Het Direct Drive systeem wordt toegepast door LG wasmachines en is een slimme techniek, waarbij de motor direct op de trommel aangesloten is. Hierdoor is een riem overbodig en u zult merken dat de wasmachine hierdoor stiller is, beter functioneert en minder slijtagegevoelig is, omdat de riem een zwak punt is van een wasautomaat.

Steeds vaker zijn wasmachines voorzien van een automatisch doseringssysteem. Hiermee wordt precies afgemeten hoeveel wasmiddel er nodig is voor een was. Is dit handig of niet?

Een stoomwasbeurt biedt alleen maar voordelen voor uw wasgoed. Uw kleding zal veel minder snel slijten doordat het beter behandeld wordt. Daarnaast verwijdert een stoomwasbeurt het hardnekkigste vuil en allergie-opwekkende stoffen voor 99,7%. Met de Steam Refresh-functie wordt in slechts 20 minuten met kreukels en nare geuren afgerekend. Dankzij het gebruik van stoom bespaart u tot slot per wasbeurt 4 liter en 11% energie. De temperatuur word op een beaald niveau gehouden dat ideaal is voor het oplossen van allergeren. Hierdoor komen allergenen los van uw kleding zodat ze met het spoelen en afpompen verwijderd worden.

Een energie besparende modus. Ondanks dat de stekker in het stopcontact zit, verbruikt de machine geen stroom.

Dankzij de elektronica, wordt het waterverbruik zo precies mogelijk aangepast en berekend op basis van de hoeveelheid was in de trommel. Hoewel de totale capaciteit 7 kg bedraagt, zal de wasmachine niet zoveel verbruiken wanneer u maar 2 kg was inlaadt.

Een waterbesparend systeem  dat tot 20% water* bespaart en toch ongeëvenaarde spoelresultaten biedt. Voor u betekent dit uitmuntende reinigingsresultaten terwijl u middelen bespaart.

Dankij Auto balance blijft uw wasmachine altijd op de juiste plek staan. Ook als deze overbeladen is.

Deze zorgt er voor dat er geen overmatig schuim geproduceerd word om de levensduur van uw machine te verlengen.

Vaak kiezen consumenten wasmachines die het hoogste toerental binnen het budget biedt. “Hoe sneller hoe droger” lijkt het, en niets is minder waar. Belangrijk is eerst te kijken hoe je de was gaat drogen. Hang je na het wassen je kleding aan de waslijn, is het minder belangrijk hoe snel er gecentrifugeerd is, hoe vreemd dat ook klinkt. Immers, het ene uurtje langer of korter drogen, als de was toch al aan de lijn hangt zal niet veel mensen iets uitmaken en kost geen cent extra. Waarom zijn die centrifugetoerentallen wel belangrijk? Dit is alleen belangrijk als je de was in de droger droogt. Hoe minder nat de was in de droger gaat, hoe korter het proces in de droger, die tijdens het drogen flink wat stroom verbruikt. Dus: Heb je een droger, kies een wasmachine met 1600 toeren, heb je deze niet (en ga je er ook niet een kopen) kies gerust voor 1200 of 1400 toeren. Nog een voordeel van minder snel centrifugeren: Vooral bij voordeliger wasmachines zal het apparaat minder te lijden hebben en dus langer mee gaan. Nog anders gezegd, koop, als je een 1600-toeren machine wilt altijd een goed merk, Duitse merken hebben van oudsher een goede naam in witgoed. Zeer snel centrifugeren in een mechanisch niet zo sterk apparaat verkort de levensduur enorm.

De bekende Softcare® wastrommel is de meest behoedzame, en dus goed voor de kleding. Stel je eens voor wat er met je wasgoed gebeurt bij het centrifugeren als deze trommel niet perfect glad afgewerkt is.De bekendste merken wasmachines zijn Miele, Aeg-electrolux, Bauknecht, Bosch, LG, Siemens, Whirlpool en Zanussi. Miele staat bekend om haar vernieuwende technische snufjes, bijvoorbeeld de honingraatvormige structuur aan de binnenkant van de wastrommel. Hierdoor loopt je kleding hierdoor zo min mogelijk schade op. Siemens en Bosch maken gebruik van de VarioSoft-trommel in hun wasmachines. De druppelvormige oppervlaktestructuur en asymmetrische meenemers zorgen voor een schone was en je was is snel klaar.